9 Haziran 2012 Cumartesi


HUSQVARNA’NIN BU SEFERKİ DURAĞI KASTAMONU TAŞKÖPRÜ

Kastamonu Taşköprü’de FSC Eğitimi.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nde 2012 yılında FSC çalışmaları başlatan dört işletme müdürlüğünden biri olan Taşköprü’de FSC eğitimi gerçekleştirildi.
İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. M.Osman Engür tarafından 25-29 Mayıs tarihleri arasında verilen eğitimin ilk gününde işletme şeflerine risk değerlendirme eğitimi, iş güvenliği eğitimi ve yetişkin eğitimi verildi.
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç, Taşköprü İşletme Müdürü Muzaffer Büyükterzi ile üretimde çalışan 150 kadar orman köylüsünün katılımıyla gerçekleştirilen eğitimin ikinci bölümünde de önce büroda sonra arazide uygulamalı olmak üzere odun üretimi teknikleri, odun üretiminde iş güvenliği ve güvenli ağaç kesiminde 10’lu kural eğitimi verildi.
Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin sertifikasyon çalışmalarının önemine değindi ve “Dünya artık sertifikalı ürünleri tercih ediyor. Biz de Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda kurumlarımızın ve sanayicimizin önünü açmak adına sertifikasyon konusunda çalışmalara başladık. Ormancılık işlerinde çalışan köylülerimizin kazaya maruz kalmaması için köylülerimizin eğitimine önem veriyoruz. Can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Geçen yıl köylülerimize binin üzerinde baret dağıttık ama kullanılmıyor. Bu nedenle bu eğitimlere köylülerimizin katılmasını istiyoruz. Bu süreçte köylülerimize her konuda yardımcı olacağız” dedi. Eğitimin ardından eğitime katılanlara sertifikaları verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder