12 Haziran 2012 Salı

Husqvarna Sahte Ürün Ayırt etme


Sahte ürün satışları günümüzde tüm dünyada sürekli olarak artarak devam etmektedir. Hemen her ülkede sahte Husqvarna markalı motorlu testere, tırpan, yağ ve koruyucu ekipman gibi ürünlerin satışları yapılmaktadır. Bir Husqvarna ürününü sahtesi ile ayırt etmenin 3 temel unsuru vardır.
• Satış Noktası : Ürünlerimiz sadece yetkili bayilerde satılmaktadır. Siz tüketicilerimize ürünlerimizi mutlaka yetkili bayilerimizden veya onların satış kanallarından almanızı öneriyoruz. Bir Husqvarna ürünü alacağınız zaman yetkili bayimize gidiniz. Eğer satıcının yetkili bayi olmadığı konusunda şüpheniz olursa kendisinden “Yetkili Bayi Belgesi’ni” göstermesini isteyebilirsiniz.Sahte bir ürünün örnek satış şekli : Naylon poşet ile sarılmış. Satıcının yetkili satıcı olduğuna ilişkin hiçbir ibare yer almamakta. İade kabul edilmemekte. Ve dolayısıyla ürün sahte olduğu için garanti kapsamında değil.
• Fiyat : Fiyat genelde çok açık bir uyarıcı sinyaldir. Sahta Husqvarna ürünleri yetkili bayilerde satılan fiyatlardan çok daha ucuza olur. Ancak bazı durumlarda sahte ürünler de orijinal düşüncesi yaratmak için yüksek fiyatlara satılabilir. Böyle bir durumda ise ayırt etmenin 3. unsurunu kullanabilirsiniz.• Görünüm : Dikkatli bir göz genellikle sahte bir Husqvarna’yı orijinalinden ayırabilir. Sahte ürünlerin görünümlerini 2 temel başlıkta toplayabiliriz.• Ambalaj : Bazı durumlarda ürünün ambalajı açık bir şekilde sahteliğini ortaya koyabilmektedir. Orijinal Husqvarna ürünleri barkodlu orijinal kutuların satılmakadır. Sahte ürünlerin satışları genellikle “kutu hasar gördü” bahanesi ile poşete sarılı veya logosuz bir kutu ile yapılmakadır.• Küçük Ayrıntılar : Orijinal bir Husqvarna’yı sahtesinden en rahat ayırt edebileceğiniz yöntem ayrıntılarda gizlidir. Logonun görünümü , ürün üzerinde menşei ve seri numarası gibi temel bilgilerin yazdığından emin olunuz. Ayrıca ürünün malzeme kalitesi de çok ayırt edici bir özelliktir. Sahte bir Husqvarna ürünü malzemesinin basitliğinden kendisini ele verir.Sahte bir ürünün örnek görünümü :
Sahte ürünler çok nadirde olsa orijinal Husqvarna kutularında satılabilir. Bu nedenle aldığınız bir ürünü, aldığınız yerde kutusundan çıkartarak görünüm maddesi altında bahsettiğimiz özelliklerinin olduğundan emin olunuz. Ayrıca aldığınız bir Husqvarna ürünü için, satın aldığınız yerin imzalı ve kaşeli garanti belgesinin bir kopyasını size vermesini mutlaka isteyiniz.

1 yorum: