13 Haziran 2012 Çarşamba

Husqvarna Brezilya da Maracana Olimpiyat Stadını Yeniledi


Husqvarna Brezilya da Maracana Olimpiyat Stadını Yeniledi
Brezilya’da inşaat sektörü hızlı yükselişini sürdürüyor. 2014 Dünya Kupası ve 2016 Yaz olimpiyatları gibi iki büyük organizasyona ev sahipliği yapan ülke alt yapı inşasıyla meşgul. Rio de Janeiro’daki en prestijli projelerden biri olan, eski açık hava stadyumu Maracana’yı yenileme projesinde güçlü tedarikçi Husqvarna bulunmaktaydı.
Maracana – Hafızalaradan Silinmeyen Stadyum
Maracana Stadı, Dünya Kupası ve Yaz Olimpiyatlarının açılış seramonileriyle birlikte, ev sahipliği yapacağı finallere kadar çok büyük değer kazanacaktır. Bu stadyum Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı ve finalde Uruguay’a yenildiği 1950 Dünya Kupası için inşaa edilmişti. Tüm Brezilyalıların milli takımlarından beklentileri aynı stadyumda 2014 Dünya Kupası’nda takımlarını şampiyon olarak görme şeklinde.
Bunların olabilmesi için, öncesinde stadyumun tamamıyla yenilenmesi gerekiyor. Tesisin tarihi olması sebebiyle, ön yüzünde bir değişiklik olmayacak, iç parçaları FIFA talimatlarına uygun olarak modernize edilecektir. Çok prestijli olan bu stadyum yenilemesinin bir parçası olan açık tribüne giriş koridorlarının üst levhalarının çıkartılması gerekmekteydi. Uzunluğu 1500m, genişliği 25m olan koridorlardaki levhaların kesim derinliği 10cm dir.
“Husqvarna Derz Makineleri bu tarz işler için idealdir.”
Kiralama şirketi Timbraz,bu yenileme projesindeki üç yüklenici firmanın tedarikçisidir; Odebrecht Infraestrutura, Delta Construção ve Andrade Gutierrez. Timbraz yüklenici firmalara Husqvarna’nın Yer, Yol, Zemin Kesme Makinası (derz açma makinası) FS400′ü levhaların sökülmesi için önerdi. ”Beton testereleri bu tarz işler için idealdir. Bu ürünler; güvenli, dayanıklı ve yüksek verimlidir.” dedi Timbraz Şirketi’nin idari işler sorumlusu Tildo Braz. Şirket 2010′dan beri Husqvarna müşterisidir ve filosunda 20 den fazla FS400 model yer, yol, zemin kesme makinaları mevcuttur. Yükleniciler, Timbraz’ın önerisini takiben levhaların kesimini Husqvarna FS400 ile yaptılar ve kırıcı makinelerle sökme işlemini tamamladılar. Daha sonra koridorlara yeni 10cm lik beton levhalar döşenmiştir. Derz açma makinaları dışında, Timbraz Şirketi Husqvarna Seramik Kesicileri ve elmas bıçaklarını da stoklarında bulunduruyor.
”Husqvarna ürünlerinin verimliliğinden etkilendim. Ayrıca Husqvarna’nın Rio’daki satış ekibinin desteğinden de çok etkilendim. İletişim mükemmel ve her zaman yardım için hazırlar. Kendimi güvende hissediyorum, bu da benim için bir müşteri olarak çok önemli. Maracana stadının yenilenmesinde sadece derz açma makineleri kullanılmadı. Şirkete ait olan El Tipi Kesicilerden K3600 stadın çatısının kesiminde kullanıldı; karot delme sistemlerinden DM280 eski stadyumun koltuklarını sökmek için kullanıldı, açık tirübünü kesmek için 1000 m elmas tel kullanıldı.
Husqvarna Brezilya da en yoğun zamanlarını yaşıyor. Şirket 2008 den beri Brezilya piyasasındadır.
”Üç fantastik yıl geçirdik.” diyor Husqvarna’nın ticaret müdürü André Menezes. ”Yer, yol, zemin kesme ve derz makinaları segmentinde sektörün lideriyiz. Elmas kesici sistemlerde de gayet iyi gitmekteyiz. İşlerin daha iyiye gideceğini beklemekteyiz.”
Yeni Maracana Stadyumu kapılarını seneye Şubat ayında açıcak. Yeni stadyum ilk denemesini Haziran 2013 de Konfederasyon Kupasında yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder